Twitter
HR Zonwering formeel van start...


[ Lees meer ]
Welkom op de webportal van de gezamenlijke
brancheverenigingen in de zonwering.

Presentatie EPI = Energie Prestatie Indicator

Geplaatst op: 15 March 2016 door: Romazo


Het EPI label dat staat voor “Energie Prestatie Indicator” is een nieuw ontwikkeld praktisch instrument om zonwering definitief op de kaart te zetten. Eindelijk kunnen wij als branche een volwassen en uitgebreide tool inzet-ten om per product exact aan te geven wat de voordelen en de functies in de verschillende weerseizoenen en situaties zijn.
Het EPI label zal u marketing- en verkoop technisch in staat stellen om uw klant de beste oplossing te bieden en bovendien uw markt te verruimen.
Oorspronkelijk werd het EPI label als energielabel tijdens de R+T beurs in februari 2015 geïntroduceerd door de Duitse branchevereniging RS Rolladen i.s.m. het ift-Rosenheim onderzoeksinstituut. Doelstelling was om aan te kunnen geven wat het effect in zomer en winter was van de toepassing van rolluiken op het thermisch comfort oftewel de energiebesparing in zo-mer en winter.
Het originele label had echter in onze ogen een te beperkte omvang en diepgang en dit was de reden om subsidie aan te vragen om TNO in staat te stellen dit label verder uit te breiden en praktisch toepasbaar te maken voor de Nederlandse markt. Tevens hebben wij een website laten bouwen om de tool ook praktisch inzetbaar te maken.
Gestart zal worden met een “demotool” later gevolgd door een “Expertversie”.
Wij zijn blij dat wij deze zeer belangrijke stap hebben kunnen zetten. Het laat zich aanzien dat ons initiatief brede navolging in Europa zal krijgen als nieuw standaard om de werking en de voordelen van de verschillende zon-weringsystemen aan te kunnen geven en daardoor betere resultaten te behalen.
Aanmelding graag via info@romazo.nl